Triple P voor ouders

Als het over opvoeden gaat, heeft iedereen wel zijn eigen mening. Je wordt geconfronteerd met zoveel verschillende ideeën en adviezen, hoe weet je nog wat goed is en wat werkt.

Triple P reikt je eenvoudige, praktische ideeën aan om de dagdagelijkse problemen in het opvoeden van kinderen aan te pakken. Vragen over woedebuien, ruzie maken, bedtijdproblemen, agressie, angsten. Triple P helpt je hiermee om te gaan. Bovendien is Triple P één van de weinige programma's in de wereld waarvan onderzoek bewezen heeft dat het werkt.

Tips voor positief ouderschap

Triple P vertrekt van 5 basisideeën over positief opvoeden. Regelmatig lees je hier een vertaling van één van die 5 basisideeën naar concrete toepassingen.

Als je kind je iets wil tonen, stop dan met wat je bezig bent en richt je aandacht op je kind.

Lees alle 10 de tips voor positief ouderschap...

Workshops & lezingen

Heel wat ouders zijn op zoek naar informatie over opvoeding. Sommige ouders volgen graag een lezing omdat ze geïnteresseerd zijn in informatie over positief opvoeden. Andere ouders zijn eerder op zoek naar concrete hulp en zien het wel zitten om in een training meer te leren over positief opvoeden.

Het Triple P programma biedt jou die informatie aan waar je naar op zoek bent, op de manier die het best bij jou past.

Bezoek een workshop of een training om meer te weten te komen over positief ouderschap.

Triple P Magazine

De Provincie Antwerpen verspreidt sinds 2009 het Triple P magazine aan alle ouders in de provincie die daar interesse voor hebben. Het magazine biedt ouders informatie over verschillende opvoedingsthema's en het aanbod Triple P in de Provincie.

In juni 2016 verscheen een nieuwe en voorlopig laatste editie van het Triple P Magazine; de focus ligt op de basispricipes van positief opvoeden.

Ben je geïnteresseerd om meer te lezen over het magazine klik dan hier door naar triplepmagazine.be

 

Weetjes

Meer dan 6.000.000! Dat is het aantal kinderen en hun gezin wereldwijd dat reeds werd geholpen door Triple P.

 

Triple P wordt gebruikt in 24 landen, gaande van België, Duitsland, Nederland, Schotland tot Japan, Australië, USA en Canada en nog veel meer...

 

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) erkent Triple P als beste opvoedingsondersteuningsprogramma.

Ik ben zo blij dat ik dit programma heb gevolgd. Ik voel me veel zelfverzekerder als ouder en mijn zoon weet wat hij kan verwachten. Voor mij is 'consequent zijn' de sleutel. Dank u wel."